Trampská nota Padochov - 27. ročník

13. - 15. května 2022      

pořádá:  Sdružení pooslavských osad - SPO
 

 

 

(kliknutím na obrázek

jej zvětšíte)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

   

 

Sedmadvacátý ročník festiválku počal v pátečním podvečeru na sokolovně v Padochově po roční odmlce, prakticky ale v takovéto podobě byl naposledy festival před léty dvěma. Zahájení patřilo skupině Dejna a spol a dále skupině Hřích, která byla i naším hostem v sobotním písničkovém klání.

Bylo to super, jakoby dvouletá odmlka nabila lidičky energií, v pátečním podvečeru se nás na sokolovně sešlo opravdu hodně a hrálo se až do hluboké noci

 

..dále uvádíme zápis diváků…

 

V sobotu s jedenáctou dopolední Havran pomohl vlajce vystoupat kam patří a Pahorky mu k tomu zahrál další osadník Kunta, duchovní otec festivalu Hráč a se zpěvem pomohl kamarád Číra. 27. Ročník Trampské Noty byl oficiálně zahájen. Porota usedla na svá místa a první kapela se jala soutěžit. I dnes dělalo slunce čest svému jménu a společně s jasně modrou oblohou tvořili takové veskrze letní dueto. Všichni byli rádi za stín pod košatými kaštany a nebo za stany nad stoly a lavicemi. Stany letos nabídly své obvodové stěny výstavě o historii trampingu a kdo chtěl, mohl se začíst, nebo alespoň prohlédnout obrázky. Soutěžící kapely se představili ve třech blocích přerušených vystoupením hostů. Jako první host vystoupila kapela Hřích a druhým hostem byla Falešná Karta, která zde pokřtila své CD „Zatracení Blázni“. Večer, kdy skončil soutěžní blok a nastal čas pro sčítání hlasů v diváckém hlasování a i porota řekla své finální slovo, přišel na řadu dlouho očekávaný host a to kapela Žalman, která měla být hlavním hostem již před dvěma roky, ale C-19 a nařízení státu festivalu po dva roky nedali šanci, aby se uskutečnil. Pomalu se setmělo a večerem se nesly notoricky známé a u ohňů hrané písničky a holkám se leskly oči a tulily se ke svým polovičkám a každý si minimálně jednu se Žalmanem zabroukal. Takové to byl poetický večer. Žalman zazpíval poslední vytleskanou, poklonil se a podium osamělo. Lidé se přesunuli do kruhu kolem slavnostního ohně, Drobek zavolal kamarády, aby zapálili oheň, určil ohniváka, Falešná Karta k tomu všemu zahrála Vlajku, poděkovalo se pořadatelskému týmu a pak nastalo vyhlášení vítězů. Oheň ozařoval spokojené tváře návštěvníků, ale i spokojené tváře pořadatelské a to je to hlavní. Že to bylo, že to vyšlo a že to bylo parádní.

Tak za rok zase AHOJ!

 

            V neděli v deset hodin byl opět za zvuku písní Pahorky a stažením festivalové vlajky slavnostně ukončen 27. ročníck Trampské noty v Padochově.

Chceme moc poděkovat všem kamarádkám a kamarádům, kteří nám nějak pomohli, sponzorům, pomocníků, divákům, no prostě všem, kteří se jakýmkoliv dílem podíleli na tom, že se tento ročník mohl uskutečnit.

Takže pokud nás nezachvátí opět Covid, nedej bože něco rošího, tak se sejdeme opět za rok,. T.j. o víkendu 12. - 15. 5. 2023 na 28. Ročníku v Pdochově.

 

 

Výsledky 27. ročníku

 

Trampská nota - soutěž skupin:

1.         Bounty – Brno – putovní placka

2.         Kósavá deka - Brno

3.         Šero - Šemíkovice

 

Divácká Nota skupiny:

1.         Šero - Šemíkovice

2.         Alfasrnec

3.         Bounty - Brno 

 

Zlatá Vrána

Blanka Bartáková ze skupiny Otisk

 

Zlatý Havran:

Standa Haláček - Sadská

 

Zvláštní ceny poroty:

Za vokální projev Blanka Bartáková ze skupiny Otisk - Vysočina

Za autorství a interpretaci trampské písně skupině Valchagenk - Vladislav

 

 Cena pořadatele

SAMI

 

Cena časopisu Oslavské Boudy

Otisk - Vysočina

 

Složení poroty

1.         Standa Haláček – Sadská

2.         Sejmi Simona Sponarová - Brno

3.         Zdeněk Stránský - Ivančice

 

Zvuk

Zbyněk Kříž  (Brno)